Sveriges största tidning om konferenser och möten

Sex bussbolag går ihop under ett varumärke

Det är bolagen Björks Buss, Lindbergs Buss, VS&Perssons, Siljan Buss kommersiella verksamheter och Flygbussarna Charter samt Båtbussarna som slås ihop under det gemensamma varumärket Merresor.

Bussarna håller på att omprofileras och snart kommer uniformerna att bytas ut. Det nya bussbolaget ska erbjuda hållbara och trygga resor med en bättre helhetsupplevelse. Nytt namn och ny användarvänlig webbsida kommer göra det enklare att boka bussresor.

– Vår styrka ligger i vår lokala närvaro, med sammanslagningen blir vi en betydligt större aktör där vi kan dra nytta av våra resurser och samarbeta på ett nytt sätt. Att samla våra lokala bussbolag under namnet Merresor gör att vi kan erbjuda hållbara och trygga resor med en bättre helhetsupplevelse för våra resenärer, säger Jörgen Karlsson VD på Merresor.

Merresor AB är en del av Transdev Sverige AB och erbjuder kommersiell kollektivtrafik. Utöver bussverksamheten erbjuder Merresor persontrafik med tåg samt trafikledning och ersättningstrafik med buss under varumärkena Snälltåget och Bussakuten. Varje år görs 1 miljon resor med Merresor varav merparten av resorna är fria från fossilt bränsle.

Är det dags att börja planera inför kommande konferens? Vi hjälper dig med alla delar från start till mål.