Sveriges största tidning om konferenser och möten

SkiStar Lodge Hundfjället – en internationell resort i Sälen

Nu välkomnar SkiStar Lodge Hundfjället sina första gäster och besökare som söker en internationell fjällupplevelse. En pistnära familjeresort som rymmer alla tänkbara bekvämligheter, möjligheter och förstklassiga matupplevelser – allt under samma tak och med skidåkning och naturupplevelser direkt utanför dörren. SkiStar Lodge Hundfjället öppnade den 12 december 2021. 

SkiStar Lodge Hundfjället är SkiStars senaste satsning och kronjuvelen i Sälenfjällen – en gemytlig resort i toppklass som kan jämföras med internationella skidanläggningar. Lodgen har en exklusiv och familjär atmosfär med varmt ombonade sällskapsytor, hotellrum, lägenheter inkl. unika familjelägenheter med Valle-tema, två trevliga restauranger och en stor lodgebar, relaxavdelning och gym i direktanslutning till två ultramoderna 8-stolsexpressliftar, nedfarter samt närhet till flygplatsen Scandinavian Mountains Airport endast en mil bort. 

– Som den ledande semesterarrangören för Skandinavien har vi med SkiStar Lodge Hundfjället definitivt gått från att vara ett liftbolag till ett fjällturismbolag året runt. Vår vision med den nya lodgen är att skapa en svensk fjällresort i toppklass med något för alla. Med närheten till flygplatsen Scandinavian Mountains Airport och direktanslutning till liftar och nedfarter kan vi erbjuda våra gäster den bästa servicen. Vi hoppas att Hundfjällets tidigare besökare samt nya gäster ska uppskatta vår nya lodge med alla bekvämlighetermånga aktiviteter samt utbudet med Pontus Frithiofs restauranger, säger Stefan Sjöstrand, vd SkiStar.   

Pontus Frithiofs och Nordrests restauranger på Hundfjället blir naturliga mötesplatser efter en dag fylld av skidåkning och aktiviteter. Pontus! i Sälen, vars koncept låter den svenska fjällvärlden möta det uttrycksfulla Nordamerika, ligger i lodgen med utsikt över liftarna som klättar upp över fjället och bjuder in till casual dining alla kvällar. Á la carte-menyn har ett brett utbud av rätter där grillat och shasimi är tongivande tillsammans med ett stort urval av vin och champagne, speciellt utvalda av chefsommelier Mario E. Moroni.  Här finns även en inbjudande bar för en mer sofistikerad afterski, bekväma soffor och fåtöljer att sjunka ner i framför en brasa under Champagne Hour där servering sker från champagnevagn. På morgnarna serveras en frukostbuffé som ger möjlighet att beställa tillval ur frukostmenyn. 

Mondo, som ligger i fastigheten precis intill lodgen, är ett avslappnat ställe för skönt fjällhäng. Här erbjuds krögarens family-style-koncept som består av rätter från olika delar av världen. Här finns även Ski-in-lunch med goda, värmande grytor, soppor och hjortburgare. På kvällstid finns sharing-rätter á la carte för hela familjen eller kompisgänget, och självklart går det att beställa takeaway. I Mondos bar blir det hög puls med en traditionellt fartfylld afterski från DJ:s och liveframträdanden på eftermiddagarna.   

Med Mondo och Pontus! i Sälen ska gästerna inte behöva ta sig till andra orter än Sälen för god mat och dryck, underhållning och afterski. Vi erbjuder allt man kan önska sig efter en dag i backen eller i spåret. Med våra Sälen-koncept, och Nordrest som står för driften, har vi vidareutvecklat vårt utbud och på sikt hoppas vi att få lansera fler restauranger på nya SkiStar-lodger och destinationer.  Vår förhoppning är att Mondo och Pontus! i Sälen ska bli destinationer i sig och locka nya besökare till Sälen och Hundfjället, säger Pontus Frithiof, grundare och ägare Pontus Group.   

Mysigt á la Aspen 

Arkitektbyrån Agnas Ark står bakom den modernt utformade och ståtliga byggnaden, som rymmer  

153 rum, hotellrum och lägenheter, med 786 bäddar, konferensutrymmen, spa, gym, SkiStar shop och två förstklassiga restauranger samt en stor lodgebar. De norska inredningsarkitekterna på Iplan har skapat lodgens varma, ombonade, rustika och samtidigt luftiga atmosfär med stora panoramafönster med utsikt över fjället. Genomgående för de sociala ytorna går materialen i mörkt trä, koppar, mjuka mattor, bekväma sittgrupper, öppna spisar och gröna växter. Här finns även huffleboard Lodgens hotellrum är smakfullt inredda och har samma ombonade rustika känsla. Det finns tre generösa sviter i etage. Lägenheterna har dessutom snygga mindre kök eller pentryn med all nödvändig köksutrustning. Det finns även unika familjelägenheter, som är inredda med material och färger som känns igen från Valles värld. Några av hotellrummen och lägenheterna samt sviterna och har generösa balkonger med storslagen utsikt över nedfarterna och det majestätiska fjället.

Aspen, Newport och Mammoth Mountain är några orter, utöver den svenska fjällvärlden och Sälen, som har inspirerat oss i arbetet med att skapa en internationellt lyxig SkiStar-lodge för såväl svenska som utländska gäster. SkiStar Lodge Hundfjället har fått ett uppdaterat lodge-koncept 2.0, men tidigare SkiStar-gäster och besökare ska ändå känna igen sig, säger Einar Salomonsen, inredningsarkitekt på Iplan.    

Värmande relax  

I fastigheten intill lodgen ligger även relaxen – Frost Pool & Sauna – med möjlighet till rekreation. Här finns en inomhus- och en utomhuspool, bubbelpool med vattenfall och massage för ryggen, en varm källa och ett caldarium (varmt rum) med aromatiska dofter, aufgussbastu samt en traditionell torrbastu. Utöver det finns ett fullt utrustat gym och en bar som serverar dryck och snacks.   

Barnens värld 

För barn finns det finns massor av skoj att hitta på. Världens kramgoaste snögubbe Valle och hans vänner skidlärarna finns på plats varje dag och lär baren att åka skidor, åka i SkiStar Fun Rides eller i Trollskogen. Valles Hygglo är ett lekrum med pyssel, spel och annat roligt att göra. I barnskidområdet, precis utanför hotellet, finns även barn- och barnvagnspassning medan föräldrarna får egen tid i backen.  

Möten och event 

SkiStar Lodge rymmer en toppmodern konferensvåning med sex möteslokaler, som tar emot upp till 250 personer. Den största lokalen, Sälen, tar emot ca 130 personer. På översta våningen, tornrummet, har man en storslagen utsikt över backarna och fjällen. 

– Att bo på SkiStar Lodge Hundfjället ger många möjligheter och det är gästen som styr sin vistelse hos oss. Upplevelsen och känslan ska vara som att ha en egen mysig stuga, men med all tänkbar service, bekvämligheter och aktiviteter i lodgen och utanför dörren. Vi har utvecklat vårt lodge-koncept ytterligare – allt för en trivsam vistelse för stora och små anpassat efter dagens och framtidens krav. Med närheten till flygplatsen ger det fler möjligheten att enkelt och snabbt ta sig hit, säger Lena Backlund, hotellchef SkiStar Lodge Hundfjället.  

Fakta om SkiStar Lodge Hundfjället 

  • 18 650 kvm bruttoarea 
  • 786 bäddar 
  • 153 lägenheter varav:  

– 32 dubbelrum (24 kvm) 

– 8 studios (37 kvm) 

– 110 lägenheter (54-125 kvm) 

– 3 sviter (125-195 kvm) 

  • Restaurang Pontus! i Sälen, ca 160 sittplatser 
  • 1 fjällbar, ca 200 sittplatser 
  • Restaurang Mondo, ca 180 sittplatser  
  • Lekrum Valles Hygglo    
  • SkiStarshop 
  • Relax Frost Pool & Sauna 

– 1 inomhuspool (34°, med vattenfall, 2 massagestationer för rygg) 

– 1 bubbelpool (38°) 

– 1 varm källa (38°) 

– 1 utomhuspool (38°) 

– 1 Sauna (85° torrbastu) 

– 1 iskälla stalagmite (-5°) 

– 1 caldarium (45°, varmt rum) 

– 1 aufgussbastu (80°, automatisk aufguss) 

  • Kommunikationsmöjligheter 

– Scandinavian Mountains Airport ca en mil från SkiStar Lodge Hundfjället 

-SkiPass-busshållplats i direkt anslutning till hotellet.