Sveriges största tidning om konferenser och möten

Smådalarö Gård Hotell & Spa vinner pris för Stockholms bästa spahotell

Foto: Hannes Söderlund

Den 24 april gick Travel News Business Forum 2023 av stapeln i Stockholm och under kvällen delades nio Wilhelmina Skoghpriser ut till personer och företag som utmärkt sig i sann Wilhelmina Skoghanda. Smådalarö Gård Hotell & Spa i Stockholms skärgård kammade hem den ärofyllda titeln ”Stockholms bästa spahotell”.

– Det är ett otroligt stolt ögonblick att få ta emot detta ärofyllda pris och fina motivering. Smådalarö Gård är en fantastisk plats och vårt spa erbjuder verkligen en unik, avkopplande och naturnära upplevelse som berör alla sinnen. Men det som gör mig extra varm om hjärtat är alla makalösa medarbetare som varje dag skapar minnesvärda och kurerade upplevelser för våra gäster, säger Ulrika Bergström, Hotelldirektör Smådalarö Gård

Smådalarö Gård Hotell & Spa är ett av Sveriges största spahotell som nyöppnade efter en omfattande renovering sommaren 2021. Destinationen erbjuder kurerade upplevelser för alla sinnen med sina 110 vackert inredda hotellrum, matupplevelser i restauranger och barer, 10 konferenslokaler, ett generöst aktivitetsutbud och natursköna miljöer mitt i Stockholms skärgård.

Smådalarö Gård Spa välkomnar sina gäster till 2000 kvm avkoppling och återhämtning med upplevelser från topp till tå, både ute och inne. Spaet är signerat Kerstin Florian och här får spagästerna njuta av den ljusa vidsträckta spa-loungen, flera terrasser, bras-rum, en lugn oas fylld av grönska och hängande dubbelbäddar samt varma källor både inomhus och utomhus. I ett av behandlingsrummen avnjuts en behandlingsmeny som är skapad tillsammans med Kerstin Florian för att vårda din klarsynthet och reflektion men också stärka ditt välmående och lugn.

Motiveringen lyder: Smådalarö är Stockholms eget Martha’s Vineyard, societetens sommarresidens. På vänster sida när du kommer från stan hittar du Smådalarö Gård Hotell & Spa, som är en personlig och naturnära destination. Här står ditt välmående helt i fokus och du kan njuta av närodlad mat, kurerande aktiviteter och ett av Sveriges största spa. Mer exakt en 2000 kvadratmeter elegant hälsoanläggning inom- och utomhus. Vad gillar vi bäst här? Det är faktiskt lite svårt att välja. Men med bland annat fyra pooler, tre olika bastur, skärgårdsduschar och en stor (och förhoppningsvis) solig terrass så kan vi säga att vi är mer än nöjda. Förebilden för denna unika anläggning är Soho Farm House i England. Resultatet är än bättre tycker vi.

Travel News Business Forum är ett regionalt event och en gala med syfte att lyfte rese- och mötesindustrin. Under kvällen delades det ut nio ärofyllda priser i olika kategorier och i Smådalarö Gårds vinnarkategori ”Stockholms Bästa Spahotell” var de övriga nominerade: Elite Ad Astra, Downtown Camper, Ellery Beach House, Clarion Hotel Sign – Selma City Spa, Elite Marina Towers och Yasuragi.