Sveriges största tidning om konferenser och möten

Smart app håller koll på Covid-19-regler under affärsresan

Den populära reseappen Tripit har uppdaterats med funktioner som guidar användaren kring lokala förhållanden och rådande restriktioner kopplat till Covid-19.

Affärsresandet beräknas öka med 21 procent under 2021 enligt Global Business Travel Association. Med pandemin närvarande så ställs höga krav på både arbetsgivare och anställda att resorna sker ansvarsfullt. Med reseappen Tripits uppdaterade funktioner kan affärsresenärer över hela jorden nu få hjälp att göra informerade och ansvarsfulla val inför eller på resan. Tillgång till destinationsspecifik information relaterad till Covid-19-situationen, som uppdateras dagligen, gör det lättare att hålla koll på lokala förhållanden och riktlinjer.

Företag bör förbereda sig för en gradvis återgång av affärsresandet

– Pandemin har ökat vikten av omsorgsplikt gentemot anställda när de reser i jobbet. Trots att vi fortfarande befinner oss i ett mycket allvarligt läge och även om det inte är aktuellt med resor än, bör företag förbereda sig inför en gradvis återgång av affärsresandet. Då gäller det att ha rätt policys och verktyg på plats. Tripits Covid-19-guidning tror vi kan vara till stor hjälp för att kunna resa ansvarsfullt, utan onödiga risker”, säger Emilie Solomon, SAP Concur Sverige

Tripits nya Covid-19-funktioner inkluderar:

· Information om aktuell smittspridning, hotspots för smitta, krav på karantän och provtagning.

·  Rådande restriktioner och begränsningar, inklusive krav på munskydd, utegångsförbud och information om möjligheter att besöka restauranger och butiker. 

·  Reseinstruktioner för destinationen i fråga, såsom krav på dokumentation, hälsoinformation, in- och utreseregler, reseförbud med mera.

Tripits nya funktioner är tillgängliga kostnadsfritt för alla som laddar ned appen. Företag med tjänsten Concur Triplink kan erbjuda sina anställda premiumversionen av appen.

Vill du läsa mer om säkert resande eller få hjälp att boka nästa säkra affärsmöte? Våra specialister hjälper dig att boka tryggt från start till mål.