Sveriges största tidning om konferenser och möten

The Sparrow Hotel – Drömmen om Paris i Stockholm City

The Sparrow Hotel är så nära Paris man kan komma utan att vara i Paris – som du kommer att märka så är det ett väldigt personligt och intimt boutiquehotell med stort fokus på design, detaljer och hantverk. Matkonceptet är skapat av ingen mindre än Mathias Dahlgren och i vinbaren finns ett stort urval av underbara viner. Vinlistan på The Sparrow Hotel Stockholm vann kategorin New Wine List i Star Wine List of the Year Sweden 2020. 

Fint botiquehotell 

The Sparrow Hotel öppnades i februari 2019 och har med sin varma atmosfär och personliga prägel blivit en favorit hos såväl stockholmare som tillresta besökare. Det franskinspirerade, chica boutiquehotellet ligger på Birger Jarlsgatan, bara ett stenkast från Stureplan och har totalt 87 färgstarka rum och juniorsviter samt en vinbar– och bistro med meny signerad stjärnkocken Mathias Dahlgren. 

Extravagant designerdröm 

 Under vintern har våning sex på det centralt belägna boutiquehotellet genomgått en uppfräschning och gått från redan chict och unikt till ännu mer färgstarkt och elegant. Tanken med renoveringen är att skapa en transparens med övriga hotellet där våningsplanet ska smälta in med resterande rum i hotellet. Totalt är det 14 rum som fått omvårdnad i extravagant stil. Även den här gången är det inredningsdesignern Sanna Nathanson och hennes företag Studio Ramson som är skaparen bakom den unika formgivningen och stilen, precis som när hotellet öppnade i februari 2019. Rummen är redan nu redo för bokningar och bjuder in till en lyxig vistelse och en god natts sömn i nya lyxiga Dux-sängar.  

– Vi är otroligt nöjda med det fantastiska arbete som Sanna gjort med de här 14 rummen på The Sparrow Hotel. Nu känns allt mer enhetligt och rummen går i samma personliga anda som resten av hotellet, säger Christian Herslow, VD på The Sparrow Hotel. 

11 juniorsviter nära Stureplan 

 Totalt har The Sparrow Hotel 76 bokningsbara rum och 11 juniorsviter, alla unikt inredda och fördelade på sex våningar. Hotellet är dessutom hundvänligt och människans bästa vän är välkommen både på hotellrummen, i deras vinbar- och bistro samt på innergården Le Garden. The Sparrow Hotel är ett franskpinspirerat boutiquehotell utvecklat av Grand Group som sedan tidigare driver Grand Hôtel Stockholm och Lydmar Hotel 

Konferensrum i Stockholm city på The Sparrow Hotel 

Träffas på Östermalm mitt i city och ha möten eller event. På Sparrow Hotel blir ett möte aldrig tråkigt. Låt kreativiteten flöda bland macarons i en parisisk atmosfär. Här finns konferensrum med teknisk utrustning för arbetsmöten och ombonade salonger för mingel och fest. 

Hitta hit : Birger Jarlsgatan , 24, Stockholm