Sveriges största tidning om konferenser och möten

Tina Tropp Jerresand blir ny Director of People Performance på Nordic Hotels & Resorts

Tina Tropp Jerresand tillträder rollen som Director of People Performance för Nordic Hotels & Resorts. Hon har tidigare haft flera nyckelpositioner inom Nordic Choice-koncernen och har drivit personalarbetet genom såväl nyöppningar som pandemier. Nu ska hon växla upp Nordic Hotels & Resorts viktigaste organisations- och personalfrågor.

Nordic Hotels & Resorts samlar idag 40 av Nordens främsta hotell och restauranger, däribland det senaste nytillskottet Sommerro, ett storslaget art déco-hotell i Oslo. Nu rustar man organisationen för fortsatt tillväxt, där ambitionen de kommande 10 åren är att fördubbla verksamheten. För att både klara både tillväxtmål och fortsatt utveckling av medarbetarna har Tina Tropp Jerresand rekryterats till rollen som Director of People Performanc.

– Vi vill ha de bästa hotellen OCH de bästa människorna. Den kombon är garanten för att överträffa gästernas förväntningar och ge dom riktigt bra upplevelser hos oss. TInas track record och förmåga att skapa glädje och entusiasm saknar motstycke. Jag är därför ofantligt glad över att få Tina i teamet och vet att det i sig är det viktigaste redskapet för att skapa en hotellgrupp som är svår för konkurrenterna att mäta sig med, säger Henrik Berghult, COO Nordic Hotels & Resorts.

Tina har en oöverträffad erfarenhet inom HR- och personalarbete. Utöver flertalet år som säljchef på Nordic Choice Hotels, Best Western och First Hotel så ingick hon 2016 i teamet som transformerade Brunkebergstorg i Stockholm med uppstarten av hotellen At Six och Hobo samt restaurang TAK. Sedan dess har hon innehaft flera viktiga roller inom koncernen, däribland Vice President People & Culture med fullt ansvar för Nordic Choice Hotels HR- och personalarbete.

Tinas förmåga att leda komplexa projekt är en av hennes viktigaste styrkor. De senaste åren har hon inte bara ansvarat för bolagets dimensionering kopplat till covid-19; hon har även initierat samarbeten som resulterat i Ali-hjälpen, en tjänst som hjälper människor med deras arbetstillstånd. Hon har dessutom varit en nyckelspelare i framtagningen av en helt ny gymnasieutbildning för hotellbranschen – Sveriges första och enda hotellutbildning med jobbgaranti.

I sin nya roll kommer Tina Tropp Jerresand att ansvara för arbetet med organisations- och personalutveckling samt medarbetarengagemang. Hon kommer också att ansvara för Nordic Hotels & Resorts ledarskapsplattform, rekrytering och Employer Branding.

– Det är ett otroligt utmanande och spännande område som jag fått ansvaret för. Men eftersom jag genom hela min karriär tagit fighten mot de som bygger rekryteringsarbetet på människors CV:n och historia istället för att hitta de med störst lust till jobbet så känner jag mig lugn. Längtan och lusten jag har för att göra min första arbetsdag i den nya rollen formligen svämmar över. Det här kommer att bli otroligt roligt och utvecklande, säger Tina Tropp Jerresand, tillträdande Director of People Performance på Nordic Hotels & Resorts.

Tina tillträder under september och kommer att ingå i Nordic Hotels & Resorts ledningsgrupp. Hon rapporterar till Chief Operating Officer Henrik Berghult.