Kickoff

Dikeskörningar, tomgång och ekorrhjul är vanliga problem som ger ineffektiva möten. Dålig ledning är en av de tre vanligaste orsakerna till slösmöten som kostar arbetsgivare 150 000 kronor per anställd och år. Mötescoachen Jörgen Dyssvold ger här sina bästa tips på hur du leder möten på ett mer effektivt sätt.   

Läs hela inlägget »

Ny forskning visar att altruism, alltså att ägna sig åt att hjälpa andra och göra goda gärningar, sänker kroppens stressnivåer. Det här kan vi dra nytta av för att lindra scenskräck genom att fokusera på hur det vi förmedlar kan hjälpa andra istället för hur vi uppfattas. Dessutom bör vi avliva myten om att prestation handlar om ”att ha pannben”. Sanningen är nämligen att det är precis tvärs emot.  

Läs hela inlägget »

senaste numret

MÖTESNYHETER

NYHETSBREV

mötesplats

Cosmopol i Malmö ligger mitt i smeten, men i en grön och vacker omgivning. En perfekt plats för en konferens eller årets första kick-off! Casinot erbjuder ett helhetskoncept som gör det möjligt för dig att ha en givande dag med ditt team. Du kan förvänta dig goda fikapauser i det vackra slottet i en avkopplande miljö.

Läs hela inlägget »

Krönika: Elin Moritz

Mötesbranschen är den bransch jag kan bäst, där har jag arbetat länge och känner en uppriktig glöd för allt som har med möten, konferenser och hotell att göra. 
Min personliga favoritföreläsare inom försäljning, Hasse Olsson pratade häromdagen om att det är nu vi måste vässa upp oss för att klara det som väntar oss och jag kan bara hålla med. Vi har haft flera bra år i följd och mycket pengar har lagts på att fräscha upp mötesanläggningar och att bygga nytt både runt om i Skåne och i resterande delar av landet. 

Läs hela inlägget »

guldkorn

Ett av de enklaste sätten att få i sig bra näring är genom drycker av olika slag. Shots, smoothies, läskande drinkar osv. Här bjuder vi på lite inspiration och recept med superfoods och -örter som kan sätta guldkant på din dag och ge det där lilla extra i näringsväg.

Läs hela inlägget »

KROGRECENSION

Cavabaren

På Jakobsbergsgatan 21 i Stockholm ligger Cavabaren, vid första anblicken ett hål i väggen men när du kliver ner en halvtrappa och öppnar dörren så möts du av mycket mer. Vi besöker Cavabaren en onsdag vid AW-tid och det är fullt med människor som tar ett glas i baren eller äter vid borden. Vi förstår direkt vad folk är ute efter, stämningen är härligt mysig och så där varm som man vill ha den.

Läs hela inlägget »

Nöje

29-30 mars är det dags för årets första – och vårens största – mat- och dryckesevent på Stockholmsmässan: Malt, Mat & Destillat.

Läs hela inlägget »